Actualitat
Media object

CREATIVITAT I CINEMA és un taller que amb actitud lúdica com a fonament del procés creatiu explora i desenvolupa un projecte artístic.

En aquest taller l’infant s’endinsa en els orígens del setè art, el cinema mut, punt de partida d’un projecte que treballa les arts plàstiques, arts escèniques, arts musicals i el cinema acompanyats de professionals d’aquestes disciplines artístiques.
Aquest procés creatiu es materialitzarà en una pel·lícula que es projectarà a "Etc Espai de Teatre i Cinema" dins la programació de Cineclub Xic.

Taller artístic infantil Creativitat i Cinema

Vols fer una pel·lícula?. Vine i endinsat en un procés creatiu d'experimentació, joc i imaginació.
Junts farem una pel·lícula de cinema mut.

Dates: del 26 de juny al 21 de juliol.
Edats: de 3 a 12 anys. Horari: de 9:00 a 13:00h.
Preus : 4 setmanes, 240,00€. 10% de descompte als germans.
per setmanes, 75,00€. 10% de descompte als germans.

Inscripcions: Judith Camps 938505296 / info@gabins.com

Media object

L'EQUIP CREATIU.

Judith Camps Vilaseca directora i coordinadora del curs. Artista plàstica.

Nascuda a Torelló el 1962. Mestra artesana d’imatgeria festiva, presidenta de l’associació d’artesans d’Osona Introart, presidenta de la federació d’associacions artesanes i d’ofici de Catalunya FAAOC.
Sòcia fundadora de Taller Gabins, una empresa creativa d’art i oficis especialitzada en Imatgeria festiva.
Directora de l’escola Gabins a Torelló, directora i coordinadora de cursos d’imatgeria festiva a l’escola Massana de Barcelona. Membre de la comissió de formació composada per la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya, CCAM i departament d’ensenyaments artístics de la Generalitat de Catalunya.
Formació de tres anys al cercle per a la pedagogia Waldorf de Catalunya i Màster d'Artteràpia per la UVIC.
Dóna ponències i participat en congressos i jornades nacionals d’artesania.
Ha format part de l’organització de jornades tècniques dins Artesanàlia, al museu d’art de la pell de Vic i a Artesania Catalunya.

Media object

Quim Crusellas , guionista i director de cinema.

Malalt de cine, sobretot de cinema fantàstic i asiàtic. Va crear la seva pròpia productora on realitza espots, tràilers per a distribuïdores i continguts audiovisuals per a diferents festivals (Sitges, Fantasporto, FEC, Torelló MountainFilm, etc). Es va diplomar en direcció cinematogràfica al CECC (Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i ha dirigit diversos curtmetratges, la Tv-Movie "El barri és nostre" i el documental 'Cineclub Vic. Orígens'. Va produir i dirigir el programa d'actualitat cinematogràfica "El Cinematògraf" durant 10 anys, emès a més de 40 televisions locals i premiat amb el Zapping al millor programa d'actualitat al 2008. Ha escrit a revistes i fanzines indispensables com 2000 Maníacos, El Cinèfil, CineAsia o Mondo Sonoro i ha participat en llibres col·lectius sobre cinema. Comentarista cinematogràfic a El 9 TV i a 'El Món a RAC1' en l'edició d'estiu. S'apunta a qualsevol moguda de temàtica social que tingui algun component cinèfil.

Actualment és el director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que es celebra cada estiu, i és membre de la junta de Cineclub Vic des de fa 25 anys. Això us pot donar prou pistes de la seva edat.

Media object

Aïda Roca, músic i compositora

Aïda és músic i mestra. De joveneta realitzà el grau profesional de piano de la mà de Carmen Martínez i també de guitarra clàssica amb Mario Mas a l’escola del Palau de Barcelona. S’inicià a la improvització i composició creativa amb María Escribano. Es mestra d’educació musical per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’any 2009 obtingué també el títol de professora de piano per la BSI del Royal College of music of London. Com a músic, ha realitzat diversos directes a sales com Luz de Gas o el CCCB com a integrant del conjunt musical "Maragda" amb varis espectacles multidisciplinars.

Formada en pedagogia Waldorf a Bellaterra, ha treballat en vàries escoles públiques i concertades com a mestra i ha tingut vàries experiències com a mestra Waldorf en diferents escoles i iniciatives. També és feliç cuidant i acompanyant infants de totes les edats a nivell particular.

Actualment participa en el projecte de bio-dansa a l’escola La Font i treballa fent classes de música a particulars i a l’escola municipal de música de Bellaterra. Durant els últims 10 anys ha realitzat diversos casals i colònies d’estiu com a monitora i com a directora de lleure, el curs passat a l’Espai de Joc Waldorf Regasol.

Des de la seva experiència sap que la creativitat, l’expressió artística, la sensibilitat, la alegria,el pensament, el joc, la observació i la intuïció, entre altres, son ingredients importants que ajuden a un bon creixement de la identitat i la llibertat personal.

Media object

Xef Vila, Músic i realitzador

Va començar fent curtmetratges experimentals amb super 8 als anys 90 i al 2002 va estudiar cinema amb el director Bigas Luna.
A partir d’aquí es va endinsar-se en el vídeo digital realitzant diferents curtmetratges, un dels quals va ser guanyador del Primer Premi del Festival Julius 2005.
Al 2007 va muntar la seva pròpia productora, Macromini Films, i va començar a realitzar documentals, vídeo clips i spots per a diverses institucions i empreses com: Museu del Ter de Manlleu, Ajuntament de Vic, Generalitat de Catalunya, TV3, Benito, Lenard, Quimi Portet, Marcos Franz, Sant Tomàs…etc, sense deixar mai la seva passió pel cinema i la música.

Media object

Laia Muñoz, artista plàstica i disseny

Comença la seva inquietud artística des de la infància, fent classes extraescolars d'arts plàstiques i teatre. Batxillerat artístic i grau de Disseny a la universitat de Barcelona, estudiant del màster en Disseny i programació de videojocs.
Ha sigut monitora en escoles de plàstica i en agrupaments escoltes. És una persona inquieta, responsable i creativa.

Media object

L'ESPAI

Centre educatiu Waldorf La Font, ubicat al Seminari de Vic.

Media object

COL·LABORADORS

Cineclub Vic ofereix sessions de cinema infantil i familiar a l'espai ETC que intenten fomentar la passió pel cinema entre els més menuts dins la programació de Cineclub Xic.
Des de l'inici del projecte Creativitat i Cinema hem tingut el suport i assessorament de la junta d'aquesta entitat cultural. Sense la seva implicació aquest projecte no seria una realitat.

Media object

Dibuix de l'artista Gabi Boixader que il·lustra un infant jugant amb la rutlla a la plaça de Vic

És la imatge insígnia del taller Creativitat i Cinema dons està molt relacionada amb el guió del curt, que es farà durant el curs d'estiu titulat: Això rutlla!.

C/ Ges Avall,15 08570 Torelló (Barcelona) Tel. 93 850 52 96 info@gabins.com gabarrots@gmail.com