Actualitat
Media object

ENDINSA'T AL MÓN DE L'ART és una proposta creativa, educativa i lúdica per gaudir de l’art i la creativitat.

Hem preparat els cursos més originals, divertits i atrevits perquè aquest estiu visquis una experiència única i la recordis sempre.
Cinc Workshops d’una setmana amb continguts de teatre de titelles amb l’actriu Marta Esmerats- de cinema amb el director de cinema Quim Crusellas – de música amb la músic Laia Rovira de Tietes Queques- de plàstica amb els artistes Gabí Boixader i Enric Viver- d’Imatgeria festiva amb les creatives Judith Camps i Aina Vila. Tria un o més Workshops, reserva plaça i gaudeix d’una experiència única i exclusiva.

Media object

Workshops d'estiu per a infants de 5 a 11 anys.

En el primer curs jugarem a donar vida a través del moviment i el llenguatge dels titelles a diferents materials i objectes i acabarem fent una representació en públic. En el segon curs els infants viuran i participaran en la preparació, rodatge i muntatge d'una pel·lícula muda, a l'estil dels clàssics de la comèdia de Chaplin o Keaton. En el tercer curs a través de diferents sonoritats i textures musicals aprendrem a conèixer el nostre cos, construirem instruments de percussió amb els que farem una performance musical i de moviment és a dir “la batucada”. En el quart curs dibuixarem, pintarem, modelarem i experimentarem amb materials plàstics a través del procés creatiu de cada infant. El cinquè curs es festa popular, construirem un capgròs amb cada participant, ballarem amb gegants, cavallets, capgrossos i bèsties al so de la gralla i acabarem fent una cercavila pels carrers de Torelló

Informació horaris i preus

Dates del 25 de juny al 26 de juliol

Horaris de 9h a 13h

Workshop de Teatre de titelles, del 25 al 28 de juny
Workshop de Cinema, del 1 al 5 de juliol
Workshop de Música, del 8 al 12 de juliol
Workshop de Plàstica, del 15 al 19 de juliol
Workshop d’Imatgeria festiva, del 22 al 26 de juliol

Lloc Escola Rocaprevera. Torelló

Preu tots els Workshops / per Workshop
Tots els cursos 175,00€
1 curs 50,00€
2 cursos 80,00€
3 cursos 115,00€
4 cursos 145,00€

Media object

L'EQUIP CREATIU.

Judith Camps Vilaseca directora i coordinadora del projecte. Artista plàstica.

Judith Camps Vilaseca, nascuda a Torelló, Osona. Mestre artesana d’imatgeria festiva, presidenta de l’associació d’artesans d’Osona Introart.
Fundadora de Taller Gabins, una empresa creativa d’art i oficis que treballa escultures a partir del cartró pedra i el paper, especialitzada en imatgeria infantil, escultura artística i interiorisme.
Combina l’ofici i la docència . Fundadora i directora de l’Escola municipal d’arts plàstiques de Torelló, directora de l’escola Gabins. Directora i coordinadora del "CPO d’imatgeria festiva" a l’escola Massana de Barcelona, directora i coordinadora del "Monogràfic de restauració d’imatgeria festiva" a l’escola Massana. Membre de la comissió de formació composada per la FAAOC, CCAM i el departament d’ensenyaments artístics de la Generalitat de Catalunya.
Gestora cultural.
Formació en arts plàstiques a través de mestres artesans, artistes i creatius en els seus tallers.
Formada en artteràpia a la UVIC i en formació Waldorf al cercle per a la pedagogia Waldorf a Catalunya.
Formació en el lleure amb carnet de directora d’esplai.
Ha format part de l’organització de jornades tècniques dins Artesanàlia, al museu d’art de la pell de Vic i a Artesania Catalunya.
Membre de l'equip organitzatiu del primer congrés nacional de País gegant a Olot, "Figures festives i mans creadores".
Gestió i organització de l’exposició "RELARTS, de la tradició artesana a la innovació contemporània" a Barcelona amb itinerància a Olot i Ripoll.
Jurat dels premis Art Fad
Ponència al Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva, "La construcció i restauració d’imatgeria festiva", experiències universitàries a Caixa Fòrum de Barcelona.
Ponència a la UVIC , "Didàctica de tècniques artesanes a les aules"
Ponència al 24é congrés de FEFIC, "Impulsant un nou model de fires mercat d’artesania"
Organització de les Jornades Diàlegs a Barcelona Activa
Ha fet exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Vic, Capellades, Montesquiu i Tarragona.

Media object

Quim Crusellas , guionista i director de cinema.

Malalt de cine, sobretot de cinema fantàstic i asiàtic. Va crear la seva pròpia productora on realitza espots, tràilers per a distribuïdores i continguts audiovisuals per a diferents festivals (Sitges, Fantasporto, FEC, Torelló MountainFilm, etc). Es va diplomar en direcció cinematogràfica al CECC (Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i ha dirigit diversos curtmetratges, la Tv-Movie "El barri és nostre" i el documental 'Cineclub Vic. Orígens'. Va produir i dirigir el programa d'actualitat cinematogràfica "El Cinematògraf" durant 10 anys, emès a més de 40 televisions locals i premiat amb el Zapping al millor programa d'actualitat al 2008. Ha escrit a revistes i fanzines indispensables com 2000 Maníacos, El Cinèfil, CineAsia o Mondo Sonoro i ha participat en llibres col·lectius sobre cinema. Comentarista cinematogràfic a El 9 TV i a 'El Món a RAC1' en l'edició d'estiu. S'apunta a qualsevol moguda de temàtica social que tingui algun component cinèfil.

Actualment és el director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que es celebra cada estiu, i és membre de la junta de Cineclub Vic des de fa 25 anys. Això us pot donar prou pistes de la seva edat.

Media object

Marta Esmarats, Actriu

sóc mare, actriu titellaire i professora de joc dramàtic i expressió del cos.
Llicenciada en Art dramàtic i estudis de pedagogia teatral per l’Institut del teatre, magisteri per la UVic, formació per professorat de de Yoga amb Sadhana, 2007-2010. Formació continua en diferents disciplines teatrals, corporals i de teatre de titelles a Catalunya i internacionalment. Aprenent amb la René Baker, Alfred Casas, Néstor Navarro, Norbert Gotz, Marta Carrasco, Theatre du movement, Antonio Fava, John Rudlin, Eva Karzac, Roberto Romei entre d’altres.
Ha participat en muntatges teatrals com actriu i titellaire, amb Accés teatre, Teatre Essela, Momama teatre, Transeduca, Jaume Barri, per públic adult i per canalla.
Professora a la UVic dins el grau de mestres, en l’àrea d’expressió del cos i recursos de joc dramàtic. He treballat en formació de mestres amb Rosa Sensat, la UB, i la UPC. He fet classes de teatre a escoles públiques introduint projectes de teatre en l’educació.
He estat treballant al món dels contes i els espectacles amb titelles i manipulació d’objectes, sobretot amb teatre de llums i ombres des de fa més de 15 anys, primer amb Rondallaire i actualment amb Cacauet teatre on creem els nostres espectacles i escampem contes amb els nostres titelles, objectes i músiques.

Media object

Laia Rovira, músic

Em dic Laia Rovira i em considero una persona curiosa i amb ganes d’aprendre al dia a dia.
Compagino la meva vida laboral i professional entre la pedagogia i la música.
Vaig estudiar educació musical a la UAB (2004) i pedagogia musical a l’ESMuC (2013), actualment estic cursant un postgrau de música, creativitat i moviment a la URLL. Sempre que puc participo a cursos tant de didàctica o pedagogia com instrumentals.
Estic treballant en escoles de música i projectes musicals comunitaris diversos amb instruments de vent i utilitzant el moviment corporal com a eix d’aprenentatge musical.
Toco els saxos amb Les Tietes Queques, la Banda de Música de Sabadell, l’Animalada i altres formacions que poden anar sortint i l’acordió diatònic amb Em Torna la Xamfaina i Lil·lit.

Media object

Gabí Boixader, artista

Nascut a Alpens l’any 1942. Format a l’Escola d’Art de Vic, a l’Escola Masana de Barcelona i a l’Escola d’Art d’Olot és un artista plàstic complert que domina el dibuix, la pintura, l’escultura, el gravat i la talla de fusta. Des de l’any 1972 exposa la seva obra pictòrica a galeries i a sales d’exposicions de Catalunya, València i Madrid.
Imparteix docència d'arts plàstiques des de 1989 a diverses escoles d'Osona i actualment al seu taller - galeria.
Totes les creacions de Gabins surten del seu geni i del seu inqüestionable talent artístic.

Media object

COL·LABORADORS

Berta Planes, artista llicenciada en Belles arts.
Enric Viver, estudiant de tercer curs de belles arts.
Aina Vila, músic estudiant al conservatori.

Media object

L'ESPAI

Escola Rocaprevera
Carrer dels Estudis, 7,
08570 Torelló, Barcelona

Media object

Workshop de teatre de titelles

i resulta que un final de juny els objectes van prendre vida i van començar a jugar sense parar, havia arribat l’estiu! I a l’estiu... tota cuca viu!
Aquest taller de teatre i titelles és un taller de creativitat, de joc. Gaudirem amb jocs teatrals, amb l’expressió del cos i la veu. Descobrirem com donar vida a un objecte, a un material, com convertir un plàstic en una oreneta, com crear un monstre divertit amb un simple paper d’embalar i els donarem també un so, potser els farem ballar i tot plegat serà com si ens inventéssim un món nou creat al nostre gust.
Per acabar podrem crear escenografies i paisatges que ajudaran al petit muntatge amb tota la seva interdisciplinarietat, i el representarem per compartir-ne el resultat.

Media object

Workshop de cinema

Pescarem la lluna en una pel·lícula que farem entre totes i tots, vivint el procés des de la creació del guió fins l'estrena en una sala de cinema. Aprendrem el llenguatge del cinema a través de la màgia d'algunes escenes mítiques i després repartirem les tasques per rodar un curtmetratge: en aquesta aventura coral cada peça és clau, els guionistes, l'equip de producció, càsting, direcció, interpretació... Només ens queda per dir: Acció!

Media object

Workshop de música

A través de la música, el ritme i la veu coneixerem les possibilitats de moviment del nostre cos i en relació amb els altres. Construirem instruments de percussió grans i petits per tal de plasmar totes les eines que haurem treballat durant tota la setmana amb el format de batucada en moviment. Gaudint de la pertinença de grup i el treball en equip.

Media object

Workshop d'arts plàstiques

Experimentarem i practicarem diferents arts plàstiques i aplicades. Dibuixarem del natural i a l’estudi, gaudirem del color amb pintura de cavallet, aquarel·la i pastell , crearem un còmic de vinyetes, modelarem amb fang i construirem objectes tornejats, utilitzarem elements de la natura per fer Land Art. Serem artistes.

Media object

Workshop d' imatgeria festiva

Immersos en la cultura popular per excel·lència amb els gegants, capgrossos i bestiari infantil. Construirem un capgròs seguint els passos dels constructors de gegants, aprendrem a ballar amb totes les figures festives al so de les gralles i acabarem la setmana fent una cercavila pels carrers de Torelló.

C/ Ges Avall,15 08570 Torelló (Barcelona) Tel. 93 850 52 96 info@gabins.com gabarrots@gmail.com